Παπούτσια
Κοσμήματα
Ρολόγια
Τσάντες
Giftcard for Him
Κοσμήματα
Ρολόγια
Giftcard for Her
Ρολόγια
Brands
Τσάντες
Kids Giftcard
Stationery
Ηλ. Συσκευές
GiftCards
Black Friday: A brief history.

Black Friday: A brief history.

Christmas loading… Και ποια είναι η ημέρα που θεωρείται ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών; Το Black Friday φυσικά! Σε μια γρήγορη αναδρομή παρατηρούμε πως μπορεί το «έθιμο» αυτό να ήρθε στην Ελλάδα το 2015, αλλά η ιστορία του μας πάει χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1950.

 Σε μια τότε προσπάθεια των λιανοπωλητών των ΗΠΑ να επεκτείνουν την περίοδο των εορταστικών αγορών και να τη βοηθήσουν να ξεκινήσει λιγάκι νωρίτερα από το κανονικό, άρχισαν να βγάζουν μοναδικές προσφορές την επόμενη ημέρα από την πασίγνωστη Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving day). Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό για τους ίδιους αν σκεφτεί κανείς πως οι ουρές που σχηματίζονταν έξω από τα καταστήματα ήταν τεράστιες και η κίνηση στους δρόμους αποπνικτική.

Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν και αυτή που όπως φημολογείται οδήγησε στο να δοθεί το όνομα αυτό στη συγκεκριμένη ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία από την χρήση του όρου αυτού δείχνουν πως ξεκίνησε στη Φιλαδέλφεια για να περιγράψει τη μεγάλη και ενοχλητική για τους πεζούς , κυκλοφορία οχημάτων που επικρατούσε την ημέρα αυτή. Σε δεύτερο χρόνο ήρθε μια άλλη εξήγηση για την επιλογή της φράσης αυτής η οποία υποστηρίζει ότι η ονομασία αυτή δόθηκε ως φόρος τιμής στον όρο «μαύρη» που αναφέρεται στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Προ ετών, στα λογιστικά βιβλία τα κέρδη καταγραφόντουσαν με μαύρο μελάνι ενώ οι ζημίες με κόκκινο.

Συνεπώς,  η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου έχει όνομα και… επίθετο! Και είναι τόσο διαδεδομένη και αγαπημένη σε σημείο που καταστηματάρχες και καταναλωτές την περιμένουν κάθε χρόνο με τρομερή ανυπομονησία! Αν μας ρωτάτε, καθόλου άδικα αν σκεφτεί κανείς πως το ασταμάτητο shopping που λαμβάνει χώρα είναι μια κατάσταση win – win !

Count down λοιπόν!

 

# Apollonia Politia Hondos Center has landed on our ages

# Black Friday: A brief history

# we are here for you

 

Enjoy

XOXO

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Top